Meistara grāmata

JAPĀŅU VIRTUVE

ONIGIRI JEB JAPĀŅU RĪSU BUMBIŅAS

Japāņiem rīsi ir tas pats, kas Eiropas iedzīvotājiem maize. Tāpēc nav brīnums, ka Ziedošo Ķiršu Zemē no rīsiem gatavo pat… sviestmaizes. Onigiri ir pildītas rīsu bumbiņas, ko japāņu mātes gatavo saviem bērniem uz skolu un ko ceļotāji ņem līdzi ceļojumā kā praktisku un barojošu uzkodu.

Lasīt vairāk >

JAPĀŅU GYOZA PELMEŅI 5 VIENKĀRŠOS SOĻOS

Kā pagatavot pelmeņus, nerullējot mīklu milzu pankūkas formā? Lai gan neviena latviešu saimniece nevar iedomāties, ka pelmeņus varētu pagatavot citādi, japāņiem ir sava recepte. Uzziniet, ar ko japāņu gyoza pelmeņi atšķiras no latviešu pelmeņiem un kā tos pagatavot 5 vienkāršos soļos.

Lasīt vairāk >

KĀ PAREIZI ĒST AR IRBULĪŠIEM?

Japāņu virtuvi ir iemīļojuši cilvēki no visas pasaules. Suši, ramen vai udon, kā arī daudzi citi japāņu gardumi ir kļuvuši par pastāvīgu Eiropas restorānu ēdienkaršu sastāvdaļu. Japāņu kultūra un virtuve ir atradusi daudz piekritēju arī Polijā. Tomēr, runājot par pašu ēšanas tehniku – daudzi no mums nezina, kā ēst japāņu ēdienus.

Lasīt vairāk >

RAMEN – TRADICIONĀLĀ JAPĀŅU ZUPA

Ikviens no mums uz brīdi var pārcelties tālo zemju austrumu telpās. Kaut vai tikai ar oriģinālu ēdienu palīdzību, kuru garša mūs tuvina attiecīgās vietas tradīcijām un atmosfērai. Viens no šādiem ēdieniem ir tradicionālā japāņu Ramen zupa.

Lasīt vairāk >

KĀ SAGATAVOT TEMPURU 6 SOĻOS

Japāņu virtuvei ir daudz īpatnēju, garšīgu ēdienu, kas to būtiski atšķir no tradicionālās Eiropas virtuves. Suši, makaroni, jūras veltes un zivis ir tikai daži no ēdieniem, ko iecienījuši japāņu virtuves cienītāji visā pasaulē. Arī tempura ir sasniegusi popularitātes virsotnes. Kā to pagatavot mājās?

Lasīt vairāk >

WASABI JEB JAPĀŅU MĀRRUTKI

Zaļgana pasta, kas noteikti saistītās ar visiem japāņu suši mīļotājiem, ir pazīstama jau gadsimtiem ilgi, ļoti pikanti wasabi mārrutki. Vienai no dārgākajām un pikantākajām garšvielām pasaulē ir ne tikai unikāla garša, bet arī daudz veselībai labvēlīgu īpašību. Uzzini, ko sevī slēpj zaļais japāņu saknenis, un pārliecinies, kā tas tiek izmantots – ne tikai virtuvē.

Lasīt vairāk >

KĀ PAGATAVOT JAPĀŅU UDON NŪDELES?

Lai gan japāņu virtuve mums asociējas galvenokārt ar rīsiem un dažādām suši šķirnēm, Āzijas nūdeles ir tikpat svarīgs japāņu ēdienkartes elements. Viens no tiem ir udon, pasniegts zupās vai kopā ar aromātiskām mērcēm un dārzeņiem.

Lasīt vairāk >

KĀ SAGATAVOT RĪSUS SUŠI?

Suši ir viens no raksturīgākajiem un ārkārtīgi populārākajiem japāņu virtuves ēdieniem. Ēdiens, kas ietver jēlas zivis, dārzeņus, presētas aļģes un specifisku rīsu veidu, ieguva gardēžu sirdis visā pasaulē. Ar ko raksturojas suši rīsi un ar ko tie atšķiras no klasiskā veida?

Lasīt vairāk >